Hoppa till sidans innehåll

Publikvärd


Skövde AIK söker publikvärdar
Vi i Skövde AIK arbetar aktivt för att service och säkerhet ska vara på topp under våra arrangemang. Till detta krävs en hel del frivilliga, så kallade publikvärdar. Vi är alltid intresserade av att rekrytera fler publikvärdar till våra arrangemang.

Vad är en publikvärd?
En person som är föreningens förlängda arm mot supportrarna på läktaren. Han/hon bör ha ett stort Skövde AIK-hjärta och vara ett föredöme för andra supportrar. Den viktigaste uppgiften är att ge service till publiken, man ska kunna det mesta om Skövde AIK och hur det ser ut på arenan där vi spelar. Publikvärden ansvarar även i viss mån för säkerheten, främst då genom ett förebyggande jobb.

Hur blir man publikvärd?
För att bli publikvärd ska du ha fyllt 20 år samt kunna vara ett föredöme för andra supportrar. Anmäl ditt intresse till This is a mailto link.

Vad är en ordningsvakt?
Det är en person som gått en utbildning hos polisen och har vissa befogenheter som en polis. Ordningsvakten ska i första hand inrikta sig på att upprätthålla ordning och säkerhet. I sin tjänsteutövning har de rätt att använda våld samt att avlägsna, omhänderta och gripa personer. Allmänheten har som skyldighet att lyssna och åtlyda en ordningsvakt i dess tjänsteutövning. Ordningsvakten lyder under polisen och måste därför följa deras direktiv samt att rapportera till närmaste polisman om något inträffar.

Varför finns det publikvärdar och ordningsvakter?
Skövde AIK vill att klubbens supportrar ska ha bästa tänkbara service på matcherna. En stor bit av detta får de av publikvärden. Om vi inte skulle använda oss av publikvärdar, skulle polismyndigheten ålägga oss fler ordningsvakter

Drabbas föreningen om jag beter mig illa?
Ja, föreningen får böter när publiken inte uppför sig väl. De vanligaste bötesorsakerna är inkastade föremål och pyroteknik (bengaler och raketer). Bötesbeloppet kan vara från 5 000 upp till 250 000 kronor. Klubben kan även drabbas av poängavdrag i samband med ordningsstörning.

Uppdaterad: 03 NOV 2017 14:23 Skribent: Mikael Turunen

Teckna elavtal med B Energisite stats


Sedan 27/12 -07

Postadress:
Skövde AIK - Fotboll
Billingehovsvägen 6
54142 Skövde

Besöksadress:
Billingehovsvägen 6
54142 Skövde

Kontakt:
Tel: 0705373092
E-post: This is a mailto link

Skövde AIK:s
Totalsponsorer


Asplunds_140pxBillingeEnergi_140pxCejn_140px

Cementa_140px


Daloc_140pxHellbergs_140px

icamaxi_140px

Rapp_140px

Roupez_140px

Scandic_140px

SLA

Sommarland_140pxStena_140px

Städkonsult_140pxSwedbank_140 px

VolvoPowertrain_140pxZerva_140px