Hoppa till sidans innehåll

Skövde AIK:s ordförande, Lennart Ek och Klubbchef, Per Åstemo om läget i klubben i dessa oroväckande tider

20 MAR 2020 16:17
Vi vet fortfarande inte hur det här kommer att utvecklas, men det kommer definitivt påverka oss tufft på kort sikt, men även på lång sikt.
  • Skapad: 20 MAR 2020 16:17

Vi följer Folkhälsomyndighetens alla förhållningsregler och tar ständigt in ny information från Svenska Fotbollsförbundet.

Närmast på agendan blir därför att hantera hur det rådande läget påverkar föreningen på kort- och långsiktig och prioritera vad som ska göras. P.g.a. att vi är beroende av intäkter såsom Sponsring och Klassfotbollen är i vi i ett prekärt läge ekonomiskt, det är en ny verklighet som vi måste anpassa oss till.

Klassfotbollen
Klassfotbollen tar informationen och restriktionerna, vad det gäller Coronaviruset på största allvar och därav flyttas Klassfotbollen till helgen 5-6 september. Information är på väg ut via skolornas interna digitala system och på vår hemsida är anmälningsblanketter uppdaterade. Vi ser fram emot en härlig Klassfotbollshelg i september!

Seriestarten
Vi kan inte fatta beslut förrän vi vet förutsättningarna, vad vi har att utgå ifrån. Det kommer nya besked och beslut nästan dagligen som påverkar vår vardag som fotbollsförening. Det gäller att vi gör saker i rätt ordning. A-lagets seriestart planerad till den 4:e april, men just nu är det osäkert om den kommer att spelas. I den rådande situationen existerar det ett väldigt bra samarbete inom svensk fotboll, där Svenska Fotbollsförbundet i dagarna kommer ta ett beslut om när serien kommer att starta samt om vi kommer få ha publik på plats mm. Intresseorganisationen Ettan Fotboll är också en del i detta arbete och de håller oss klubbar ständigt informerade om läget.

Ekonomin
Det är en ny verklighet att utgå från och tampas med för alla svenska idrottsföreningar. Intäkter går förlorade i form av uteblivna sponsoravtal, eventuellt utebliva matcher och nu en flyttad Klassfotboll, samtidigt som våra kostnader ligger kvar.

Stötta Skövde AIK
Enkla sätt att stötta föreningen på är att köpa årskort, souvenirer samt bli stödmedlem. Allt detta kan du enkelt hitta på vår hemsida. 

Avslutningsvis
Vi är i det här tillsammans, idrotten, staden, företagen, skolorna och människorna. Vi måste jobba tillsammans och Skövde AIK kommer göra sin del i detta.

Med Vänliga Hälsningar
Lennart Ek och Per Åstemo

Skribent: Mikael Turunen
Epost: This is a mailto linkTeckna elavtal med B Energi

 site stats


Sedan 27/12 -07

Postadress:
Skövde AIK - Fotboll
Billingehovsvägen 6
54142 Skövde

Besöksadress:
Billingehovsvägen 6
54142 Skövde

Kontakt:
Tel: 0705373092
E-post: This is a mailto link

Skövde AIK:s
Totalsponsorer


Asplunds_140pxBillingeEnergi_140pxCejn_140px

Cementa_140px


Daloc_140px

Hellbergs_140px

icamaxi_140px

Rapp_140pxRoupez_140px

Scandic_140px

SLA

Sommarland_140pxStena_140px

Städkonsult_140pxSwedbank_140 px

VolvoPowertrain_140px

Zerva_140px