Hoppa till sidans innehåll

Ungdomslagens organisation


Organisation

Varje åldersgrupp har en huvudansvarig tränare som har ansvaret för säsongsplanering, träningsprogram och coachning under match. Till sin hjälp har han en lagledare, som också är åldersgruppens webbansvarige. Lagledaren ansvarar för match- och domarkallelser, domarpengar samt övrig administration kring åldersgruppen.

Grundregeln är att det ska vara 1 ledare per 10 barn och därför har den huvudansvarige tränaren hjälp av 2 assisterande tränare. De assisterande tränarna har också ansvaret för varsina delområden, nämligen fys- och målvaktsträningen. Grundläggande fysträning kommer in bilden när barnen är nio år gamla och ökas sedan successivt ju äldre barnen blir. Målvaktsträningen kommer in i bilden när barnen är 10 år.

Frågor som rör lotterier eller evenemang, t.ex. klassfotbollen eller bemanning av kiosker under våra a-lagsmatcher ska lagledaren delegera till åldersgruppens föräldraansvarig som sedan ser till att uppgiften löses bland föräldrarna. Varje åldersgrupp ska välja 2 st representanter bland föräldrarna till ungdomsverksamhetens föräldragrupp, som ansvarar för vissa av arrangemangen inom Skövde AIK ungdom.

Fadderverksamhet
Seniortruppens spelare skall under säsongen vara faddrar till åldersgrupperna P 6 – P 16

Besök av faddrar kan ske vid lagmöten, säsongsavslutning, matcher och i samband med A-lagets matcher. Respektive ledare i åldersgruppen kontaktar respektive fadder för planering av tid.

Vara tydlig vad faddrarna skall göra i samband med besöket så att de har möjlighet att förbereda sig. Besöket skall ske på egen träningsdag.  Syftet: Skapa en större vikänsla i föreningen, stimulera kontakten mellan ungdomarna och A-truppens spelare, som skall utgöra föredömen för ungdomarna, och på så sätt stärka deras intresse för fotboll och Skövde AIK. Det skall vara naturligt att se A-lagets hemmamatcher.

Uppdaterad: 28 JUL 2016 12:02 Skribent: Mikael Turunen
Epost: This is a mailto linkTeckna elavtal med B Energisite stats


Sedan 27/12 -07

Postadress:
Skövde AIK - Fotboll
Billingehovsvägen 6
54142 Skövde

Besöksadress:
Billingehovsvägen 6
54142 Skövde

Kontakt:
Tel: 0705373092
E-post: This is a mailto link

Skövde AIK:s
Totalsponsorer


Asplunds_140pxBillingeEnergi_140pxCejn_140px

Cementa_140px


Daloc_140pxHellbergs_140px

icamaxi_140px

Rapp_140px

Roupez_140px

Scandic_140px

SLA

Sommarland_140pxStena_140px

Städkonsult_140pxSwedbank_140 px

VolvoPowertrain_140px

Zerva_140px