Hoppa till sidans innehåll

Ungdomsverksamhetens organisation


Bild kommer

Akademichef
Akademichef i Skövde AIK har en nyckelroll för att driva den elitförberedande verksamheten i klubben framåt.  I befattningen ingår att främja att klubben fostrar egna spelare som är väl förberedda att ta klivet upp och spela seniorfotboll på elitnivå. Vidare ingår att stötta ungdomssektionen med professionell kompetens i fotboll och ledarskapsfrågor. Till sin hjälp har denne en rekryteringsgrupp som ansvarar för att klubben rekryterar ledare och spelare som vill och har förutsättningar att verka på elitnivå i Svensk fotboll.

Ungdomsansvarig
Ungdomsansvarig är en nyckel i organisationen då denne fungerar som en koordinator mellan ungdomsverksamheten och akademiverksamheten likaså som akademichefen har samma roll nedåt. Ungdomsansvarig ser till att de direktiv om utbildningsplan som skapats följs, samt att ledare utbildar sig enligt klubbens policy.

Rekryteringsgrupp
Rekryteringsgruppens uppgift under Akademinivåns är dels, att stödja den ungdomsansvariges arbete med att hitta lämpliga ledare och tränare till ungdomslagen. Dels är uppgiften att vara ett bollplank och hjälpa den ungdomsansvarige med övriga frågor kring ungdomsverksamheten.

Föräldragrupp
Föräldragruppensuppgift är att jobba med arrangemang som Skövde AIK ungdom anordnar. Men gruppen har också stor frihet i att själva bestämma vad de vill ha ut av sina träffar. Om de har konstruktiva idéer på förbättringar av verksamheten som de har sett utifrån sina roller som föräldrar, så ska gruppen ges möjlighet att arbeta med dessa frågor.

Mentorskap

  • Huvudansvarig tränare i äldsta åldersgrupp inom varje sektion är mentor för sina tränarkollegor i yngre åldersgrupp.
  • Överlämning av mentorskap sker inför hösten.
  • Mentorerna är sammankallande till möten.
Uppdaterad: 27 JUL 2016 00:26 Skribent: Mikael Turunen
Epost: This is a mailto linkTeckna elavtal med B Energisite stats


Sedan 27/12 -07

Postadress:
Skövde AIK - Fotboll
Billingehovsvägen 6
54142 Skövde

Besöksadress:
Billingehovsvägen 6
54142 Skövde

Kontakt:
Tel: 0705373092
E-post: This is a mailto link

Skövde AIK:s
Totalsponsorer


Asplunds_140pxBillingeEnergi_140pxCejn_140px

Cementa_140px


Daloc_140pxHellbergs_140px

icamaxi_140px

Rapp_140px

Roupez_140px

Scandic_140px

SLA

Sommarland_140pxStena_140px

Städkonsult_140pxSwedbank_140 px

VolvoPowertrain_140px

Zerva_140px