SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Skövde Allmänna Idrottsklubb
Fotboll

Två ödesdigra minuter avgjorde mot Degerfors
2024-06-15 10:55
Adrian stod som vanligt för en gedigen insats i målet. Han hade ingen chans på målen.

Skövde AIK – Degerfors IF 0-2 (0-0)

0-1 (64) Mamadouba Diaby

0-2 (66) Dijan Vukojevic

 

Skövde AIK
Adrian Zendejas
Samuel Sörman, Filip Schyberg, Edvin Tellgren, Armend Suljev
Elmar Abraham, Sargon Abraham, Ziga Ovsenek

Mamadu Moro, Stefan Ljubicic, Mamadou Diagne

Ersättare

Marcus Fröjd, Marcus Mikhail, Gustav Broman, Filip Drinic, Elias Lindell, Fritiof Hellichius, Emil Skillermo

 

Filip Schyberg

- Vi gör en bra första halvlek och gjorde det som vi har pratat om. Sedan i andra vet jag inte riktigt vad vi höll på med. Det känns som att vi blev för lama. Vi hade pratat om att komma ut bättre i andra med tanke på att vi har haft svårt att prestera bra i 90 minuter tidigare under säsongen. Men det är bara att jobba vidare.

 

Per Åstemo

- Vi förlorade idag mot ett bättre lag, själva kom vi inte upp i nivå. Positivt att vi fortsätter ändå att kämpa för varandra och att vi håller bollen mer och mer inom laget. Det är lite försmädligt eftersom vi har en nick i ribban och andra chanser. Ett mål i de lägena hade skapat liv i den här matchen. Jag tycker att alla i laget får godkänt för sina insatser idag.

 

Matchinformation

Händelser, statistik och lag

Superettan – officiell hemsida för Superettan

Degerfors IF hemsida

Foto
Bildgalleri

 

 

Degerfors IF (h) 15/6
2024-06-14 17:00

Fredagsträning inför mötet mot Degerfors. Omväxlande allvarliga och mer avslappnade moment som visade på såväl leklust som vinnarskallar. Hemsidan fick en pratstund med Jesper Lövdahl.

 

Hur har ni använt speluppehållet, Jesper?

- Uppehållet kom lägligt för oss, vi har kunnat träna på bra och vi har fått tillbaka spelare som haft småskavanker. Edvin tränar inte idag eftersom han är på studentfirande, annars är han helt återställd efter sin huvudskada. Även vi tränare har fått en välbehövlig paus, Tufa kunde till exempel hälsa på familjen på Island. 

- Det har varit bra fart på träningarna, säger Jesper, och vi har en konkurrenssituation som gynnar alla. Alla har återhämtat sig och är fräscha och tillgängliga, förutom då våra långtidsskadade, Mikael, Otto och Hannes.

- Så har det inte alltid varit i tidigare matcher vilket är positivt. Det innebär att vi har en fräsch trupp där alla är lika viktiga. De som startar på bänken kan komma in förändra matchen, vilket vi har sett i andra matcher. De har antingen vunnit matchen åt oss eller stängt den.

 

Andra ex-allsvenska laget väntar, dina tankar om det

- Mot Varberg var det som två matcher i en, så att säga. Vi gör en väldigt bra första halvlek, spelar bra och går på kontringar samt har kontroll över dem. De skapar nästan ingenting och vi får två mål. När de får sin reducering i andra tar de över och kan kvittera. Vi hade alltså var sin halvlek. 

- Degerfors är tungt och erfaret lag att möta, laget har bra spelare och bra bredd på bänken. Det blir en tuff match, men är det något vi har lärt oss är att alla matcher i superettan är tuffa.

- Kommer vi upp i nivå och kan hålla fokus i nittio minuter så kan vi slå alla lag i serien. Vi har varit med i alla matcher hittills och haft chansen, men när vi har dåliga perioder då straffas vi. Det gäller för oss att behålla de bra perioderna längre mot Degerfors, då kan få med oss ett bra resultat, menar Jesper.

 

Kan man minimera dåliga perioder?

- Inga lag kan undvika dåliga perioder i en match, konstaterar Jesper. Och vi möter också lag som gör bra saker. Men det handlar om att hjälpa varandra och vara modiga med bollen även om motståndarna trycker ner oss. Alltså att någon tar tag i det, gör sin gubbe och inte bara skjuter i väg bollen. Vi är bra fotbollsspelare och vi litar på varandra och oss själva.

 

Truppen
Marcus Fröjd, Adrian Zendejas, Gustav Broman, Filip Drinic, Elias Lindell, Marcus Mikhail, Filip Schyberg, Armend Suljev, Samuel Sörman, Edvin Tellgren, Elmar Abraham, Sargon Abraham, Mamadou Diagne, Hugo Engström, Fritiof Hellichius, Mamadu Moro, Ziga Ovsenek,, Stefan Ljubicic, Emil Skillermo, 

 

Formtopp

Degerfors IF (tabelltvåa)

5 3 1 1  10-5  10

Skövde AIK (tabellåtta)

5 2 1 2. 5-6  7

 

Matchinformation

Datum, spelplats och senaste matcher

Statistik och avstängda spelare  

Superettan – officiell hemsida för Superettan

Degerfors IF hemsida

Publikinformation

Vi har i vanlig ordning två hemmaentréer och en bortaentré.

Vi öppnar 1h innan matchstart (södra 1,5h innan) och på arenan finns det korv, hamburgare och godis/fika i vanlig ordning. Se mer info om ert besök HÄR

 

Väskförbud
Det är inte tillåtet att ta med väskor på en allmän sammankomst. Undantag får göras för personer som av medicinska skäl har behov av att ta med en väska på den allmänna sammankomsten. Undantag får också göras för personer med barn som har behov av en skötväska. Väskor som är tillåtna ska noggrant kontrolleras innan besökaren går in på den allmänna sammankomsten.

 

Foto
Bildgalleri

 

 

Veckans krönika (v.24) signerad Christer Tonning
2024-06-12 09:33

Veckans krönika (v. 24) Signerad Christer Tonning.

Detta är är en krönika. Analys och värderingar är skribentens egna.

SAIK ACADEMY CAMP 2024
2024-06-11 20:05

I år hålls SAIK Academy Camp för födda 2010 och 2011 den 12-15/8 på Lillegården i Skövde.

Nytt för i år är att vi samtidigt har en målvaktscamp.

Information om campen och anmälan görs på bokningssidan för camper: Info och anmälan.

Observera att det är separat anmälan för utespelare och målvakter.

 

OBS! Vi har begränsat antal platser- 20 platser för utespelare och 8 platser för målvakter.

 

Anmälan öppnar 16/6 kl.18:00 så häng på låset för att säkra din plats!

Bengt och Ginza ser till att allt fungerar
2024-06-04 08:00

Vad vore A-laget utan Bengt och Ginzas insatser i det tysta? Edvin Tellgrens omfamning säger det mesta om spelarnas uppskattning.

Veckans krönika (v.23) signerad Christer Tonning
2024-06-03 09:55

Veckans krönika (v. 23) Signerad Christer Tonning.

Detta är är en krönika. Analys och värderingar är skribentens egna.

Nyheter från våra lag
Klassfotboll, 29/05 13:21 
F8 Födda 2016, 24/05 12:40 
P12 Födda 2012, 23/05 21:31 
P11 Födda 2013, 16/05 16:30 
 
Guldpartner
Röd Partner
Annonser