SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Skövde Allmänna Idrottsklubb
Fotboll
Biljettinformation IK Oddevold (h) omgång 5
2024-04-23 08:39

Arbetet med den nya konstgräsmattan är på god väg på Södermalm men även nästa hemmamatch mot IK Oddevold kommer att spelas på Borås Arena.

 

Datumet är satt till tisdag 30 april kl. 19.00. 

Skövde AIK:s fysträning
2024-04-22 17:34
Oscar Ljungblom avslutar dagens fysträning

Fler foton från gymmet

 

Hemsidan träffar SAIK:s fystränare Oscar Ljungblom, 35 år, på PULS i Skövde där han har sitt civila arbete. Oscar ansvarar för fysträningen på fotbollsplan och som idag på gymmet. Som aktiv spelade han i IFK Värsås, Skultorps IF och Igelstorps IK. Klubbar som många gånger utbildat spelare som sedan hamnat i SAIK. Uppdrag som fystränare och personlig tränare har Oscar haft sedan 2011.

 

Vad är ditt uppdrag, Oscar?

- Som fystränare har jag ett huvudansvar för lagets fysiska status och fysiska utveckling, berättar Oscar. Det gäller både max hastighet, explosivitet, uthållighet och att hålla spelarna så skadefria som möjligt.

- Träningsupplägget kommer inte bara från mig. ”Tufa” och hela ledarstaben försöker tillsammans att öka träningsdosen och pusha spelarna till att ta nya steg när vi ser att det finns potential.

 

Hur är det med konditionen?

- Spelarnas kondition är testad och det såg bra ut, och det är ju en eloge till Sebastian som hade fysträningen före mig. Spelarna har tränat på bra och det som nu ska utvecklas är deras explosivitet och vara robusta. Under säsongen är inte konditionen i fokus, men i sommar, under uppehållet, gör vi nya tester.

- Jag är också på spelarna, framhåller Oscar, när det gäller kosten och vad som krävs för att vara en elitidrottare. Det handlar inte bara att vara ett gött gäng som gillar att spela fotboll tillsammans. Man måste också ha ett fokus utanför planen för att kunna optimera sig så mycket som möjligt. Därför har spelarna fått kostråd beroende på belastningen på träningen och hans eget behov.

 

Jobbar ni skadeförebyggande?

- För att undvika skador gör vi en del skadeförebyggande övningar i gymmet. Sedan beror det på hur träningsupplägget under veckan ser ut. Vi vill ha högbelastade pass men vi behöver också ha pass som gör att spelarna kan återhämta sig och vara fräscha till matchen. Det är den enskilt största faktorn som avgör om de är hela eller inte.

- Jag jobbar också, avslutar Oscar, med spelare som har lite skavanker och som ska vara redo för träning och match. Exempelvis Hannes som har en komplicerad skada som det tar lång tid att rehabilitera. Han lägger ned mycket tid och jobbar mycket hårt för att komma tillbaka. 

 

 

Veckans krönika (v.17) signerad Christer Tonning
2024-04-22 08:24

Veckans krönika (v. 17) Signerad Christer Tonning.

Det här är en krönika. Analys och värderingar är skribentens egna.

Tre nya poäng mot Trelleborgs FF
2024-04-20 11:28
Sargon satte en säker straff

Skövde AIK visade sig från bästa sida i den första halvleken. Bra optimistiskt spel både offensivt som defensivt med ovanligt stort bollinnehav. Överlag jämnt med ett litet SAIK övertag. Adrian i målet stod för en kvalificerad räddning och SAIK kunde gå till pausvilan med en välförtjänt ledning.

Andra halvlek fortsatte med ett öppet och chansrikt spel från båda håll. TFF tog dock över initiativet och stundtals fick SAIK ägna sig åt försvarsspel och kontringar. SAIK gjorde hela fem byten, när hände det senast? Den nya energin, plus Adrians målvaktsspel, bärgade tre poäng till SAIK.

 

Hör en intervju med huvudtränaren "Tufa" efter segern i Borås på Fotboll Play HÄR

 

Skövde AIK – Trelleborgs FF 1-0 (1-0)

1-0 (39) Sargon Abraham (straff)

 

Skövde AIK  4-4-1-1

Adrian Zendejas 
Samuel Sörman,, Filip Schyberg, Edvin Tellgren, Marcus Mikhail
Mamadu Moro, Elmar Abraham, Fritiof Hellichius,  Mamadou Diagne
Sargon Abraham
Stefan Ljubicic

Ersättare

Marcus Fröjd (mv), Gustav Broman, Filip Drinic,  , Elias Lindell, Emil Skillermo, Armend Suljev, Adrian Zendelovski

 

Kommentarer (Discovery)

Srdjan Tufegdzic före matchen

- Trelleborg har många bra individuella spelare, några snabba på kanterna och några på mitten. Så vi måste vara på topp i defensiven och hålla dem borta från de lägen som de vill hamna i. Men det finns svagheter  och dem ska vi försöka att utnyttja.

- Det är definitivt frustrerande att inte få spela på hemmaplan inför vår publik och utifrån förhållanden som vi är vana vid. Men vi har i laget bra karaktärer med starka psyken som ska klara av den här situationen

 

Sargon Abraham i paus

- Jag var ganska säker på att sätta straffen, när man går fram till straffpunkten så är man det. Bestämde mig också tidigt var jag skulle skjuta och det var bara att köra på det.

- Bortsett från tiden efter det vi gjorde 1-0 gör vi en bra match, vi har tålamod och har mycket folk däruppe och skapar en del lägen också. Även om vi leder måste vi fortsätta att våga spela och  hålla i bollen samt skapa mer och gå för tvåan.

 

Adrian Zendejas - efter matchen

- Killarna gör en jättematch idag, det är inte lätt att springa i 90 minuter som de gjorde. Alltsedan jag kom till SAIK har killarna och tränaren gett mig självförtroende. Jag är exalterad och mycket stolt över det. Här har jag blivit väl emottagen och i Sverige pratar alla engelska och det gör det lätt att få kontakt med folk och så är maten maten mycket bra.

- Att jag är här i Sverige beror på att jag  blev tillfrågad om jag kunde komma till SAIK eftersom deras målvakt hade fått en skada. För en kille som kommer från Amerika är det en dröm att få komma till Europa och spela fotboll. Det har jag alltid velat göra i min karriär.

 

Information

Matchinfo  - SvFF
Superettan

Trelleborgs FF - hemsida

Inför Trelleborgs FF (h) 20/4
2024-04-19 18:29

Diego Casillas, Skövde AIK:s målvaktstränare, är amerikan och kommer från Atlanta, Georgia. En lite större stad än Skövde och med ett varmare klimat, om man så säger. Diego har varit verksam inom MLS, som är den högsta professionella fotbollsligan för män i USA och Kanada. Där jobbade Diego med unga akademispelare och spelare i andralaget (second team). Via kontakter fick han ett tillfälle att flytta utomlands och komma till SAIK.

Klassfotboll
Förlängd anmälan till 30 april
2024-04-17 09:03, Klassfotboll

Vi närmare oss klassfotbollen den 25 maj och anmälningarna rullar in.

 

Vi har förlängt laganmälan  till 30 april

 

Gå in och anmäl er på anmälningssidan: https://www.skovdeaik.se/sida/?ID=444231

 

Nyheter från våra lag
A-lag, 19/04 08:00 
P12 Födda 2012, 18/04 13:38 
P19, 17/04 09:15 
Klassfotboll, 17/04 09:03 
F8 Födda 2016, 12/04 20:48 
 
Guldpartner
Röd Partner
Annonser