SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Skövde Allmänna Idrottsklubb
Fotboll

Veckan krönika signerad Christer Tonning
2024-02-27 08:44

Veckans krönika Signerad Christer Tonning. Det här är en krönika. Analys och värderingar är skribentens egna.

Vardagen gör sig påmind och speglar helg-matcherna

 

Svenska Cupen ger oss en påminnelse om var vi står och vad vi behöver arbeta med framöver. Defensiven har nu satt sig och ”ryggmärgsagerandet” fungerade berömvärt mot IFK Göteborg – nu återstår omställningar, attacker och fasta, där lite mer av ”hjärnproduktion” krävs med snabba ”synapskopplingar” för att överraska våra motståndare – tålamod och tiden är nu faktorer som spelar roll. ”Tufa” är på god väg att sätta spelet, nu står Nordic på ”menyn” på en arena, som i likhet med spelet är i uppbyggnadsfasen. Nu hjälps vi åt att lyfta fram laget. Lycka till!

 

Räkna aldrig bort oss eller SAIKOS

 

”Kanske är vi små och få, men vi har kommit för att stanna på elit-nivå”. Många experter räknar ut oss – år efter år - men den inneboende styrkan som finns i föreningens gener antingen ”i stugan med Gamla AIK” eller på Lillegården/Södermalm på senior och ungdomsnivå, så vibrerar känslorna med gemenskap, kärlek och glädje i de röd-vita generna och vi vet att det ger oss den styrka som vi år efter år behöver för att utmaningarna skall klaras av. Låt oss allesammans och tillsammans lyfta vårt A-lag. Vi kan lyfta spelarna så att omställningarna, attackerna och fasta situationerna ger de mål, som vi så väl behöver i vår kamp. Tålamod men glöm aldrig att stötta vårt kära Skövde AIK.

 

En utblick eller svensk fotboll i framtiden

 

Ny förbundskapten blir Jon Dahl Thomasson med förflutet i första hand i den danska och holländska fotbollen, men med internationella influenser. Lukas Bergvall är en talang som bör förädlas i landslagets ”pånyttfödelse”. Det tasslas om att ny assistent blir Remy Reijnierse, i så fall ett närmande till KNVB-sättet att tolka fotbollen – en ny frisk offensiv, balanserad med klok defensiv – i rakt nedstigande led från Rinus Michels via Johann Cruyff, Koeman och visst finns likheter mellan en Bergkamp och en Bergvall, så med lite tålamod kanske vi kan få se ett Sverige, som en toppnation internationellt igen med ny framtidstro. Det kan vara så att Stefan Petterssons förflutna i Ajax också bidrar med en positiv syn på hur framtida fotbollsspelares utveckling och utbildning skall kunna skapa kreativa, tänkande ”hjärnspelare” och ersätta ”ryggmärgsspelare”, som liknas vid gamla ”ishockeyspelen” där spelarna åkte fram och tillbaka i samma skåra. Helt plötsligt ser man en framtid i hur Reinfeldt/Möllerberg kan ha med tur fått ett landslagsteam där också en Kim Källströms franska influenser passar bra ihop med nämnda ledarteamet. Nu återstår hårt arbete på alla plan. ”Det våras för svensk fotboll” – en vision som kan bli verklighet. Mel Brooks filmer kanske bleknar i jämförelsen med svensk landslagsfotboll.

 

En åsikt, när man på sociala medier kapar Janne Andersson.

 

Janne Andersson växte upp i västra Halmstad nära Alevallen och spelade i Alet och senare i Halmia, därefter kanslist i Halmstad BK- och därifrån assisterande tränare i HBK, och tränare, en kort period i Örgryte och sedan svensk mästare som tränare för IFK Norrköping. Förbundets eftersökningar på ny förbundskapten landade i den nationellt meriterande Janne, dock utan internationell erfarenhet och utifrån det utgångsläget måste vi alla medge att hans insatser var av mycket god kvalitet. ”Den som dissar honom” borde i stället vända sig till det förbund som tyckte att hans meriter var av hög internationell kvalitet, så stora att han skulle kunna lotsa Sverige på högsta internationella nivå. Janne har naturligtvis utifrån sitt CV varit en positiv överraskning med goda resultat även om det sviktade lite på slutet. Låt därför eftermälet bli att Janne utförde ett gott jobb som helhet. Tack Janne för dina insatser.

 

SAIKOS första riktiga hemmamatch söndag 3 mars kl. 17.30

 

Kanske är tiden lite udda men vi kommer alla att hinna hem efter ”solbad” på Västkusten och alla fotbollstörstande fotbollsspelare har inget annat för sig än att ge Skövde AIK sitt stöd. SAIKOS bjuder på gemenskap kärlek och glädje och styrkan står A-laget för. Yohann Fellrath får vi återse i Nordic. Väl mött!!! Andra sidan är inte klar, så den ramsan får vänta till april, men ena sidan blir dubbelt så stark.

 

 

 


Nyhetsarkiv
Sommarkollo v.252024-05-28 10:48
Förlust mot Utsikten2024-05-04 14:01
Kryss mot IK Oddevold2024-04-30 08:57
Nyförvärv på plats2024-03-18 19:00
Tack för allt Lukas!2024-03-15 12:16
Påsklovscamp v.132024-02-27 13:39
Bortakortet 20242024-02-21 10:25
Utlysning om årsmöte2024-02-13 13:32
Skövde AIK Live-Appen2023-01-11 08:00
 
Guldpartner
Röd Partner
Annonser