SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Skövde Allmänna Idrottsklubb
Fotboll
Inför Ligacupen
2024-02-15 10:13

Till helgen startar Ligacupens slutspel och P16, P17 och P19 spelar alla hemma på Södermalms konstgräs. Så här säger några av tränarna inför starten på tävlingsmatchandet för året.

 

Joel Tivemo P19:

 

Ligacupen startar till helgen, vad är era förväntningar?

Vi förväntar oss att vi får en möjlighet att mäta oss mot några av Sveriges bästa akademilag, både individuellt och kollektivt. Matcherna mot de allsvenska storklubbarnas P19-lag blir en bra möjlighet att skaffa referenser både för oss ledare och spelarna hur bra de allra bästa är och om vi är där, om vi är nära eller om vi har långt kvar.

Dessutom förväntar jag mig lite publiktillströmning till Södermalm eftersom det är några av Sveriges allra största talanger vi ställs mot.

 

Hur har försäsongen varit?

Attityden och viljan att lära och utvecklas i den här gruppen är toppklass, och har varit så under hela försäsongen. De yttre förutsättningarna har varit svåra med många inställda träningar, men vi har gjort det bästa av det och förhoppningsvis tagit ett par steg på olika sätt.  

Något särskilt ni vill se i matcherna?

Jag vill se att vi klarar av att spela på det sätt vi vill med den hastigheten och disciplinen vi vill över 90 minuter. Vi har haft bra perioder i samtliga tre matcher hittills men fallit igenom i perioder av matcherna, vilket också lett till alldeles för många insläppta mål. Det hoppas jag vi har filat bort till lördag mot Häcken och framöver.

 

Rasmus Persson P16:

 

Ligacupen startar till helgen, vad är era förväntningar?

Otroligt spännande och längtan till match är olidlig. Som helt nykomponerat lag med både spelare och ledartrojka är det svårt att sätta fingret på bara några ”få” förväntningar. 

Det vi ser mest fram emot är att se skillnad på laget+individen nu, jämfört med Ligacupen i höstas. 

Vi är i början på vår resa.

Nu kör vi! 

 

Hur har försäsongen varit?

Väldigt mycket nytt för samtliga inblandade, inklusive oss ledare. Till en början och fortfarande, har stora delar av försäsongen gått att bygga relationer mellan oss alla. 

Det är en omställning att komma till vår akademi på alla plan, kraven höjs, träningsmängden höjs, mentalt och fysiskt är det utmanande klimatet som gäller. 

Det har skrattats, vi har tävlat, vi har byggt ett starkt band som vi hoppas ska göra denna säsong till en riktigt rolig, lärorik och grym säsong med - hårt jobb. 

 

Något särskilt ni vill se i matcherna?

Gamla klyschan - bra fotboll skulle man vilja svara här… skämt åsido men att alla tar kliv i sin individuella utveckling, visar vilka styrkor varje individ har och framförallt - vågar. 

Viljan att lyckas ska vara större än rädslan att misslyckas. 

 
Akademipartner
Guldpartner
Röd Partner
Annonser