SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Skövde Allmänna Idrottsklubb
Fotboll
Akademinyheter v.7
2024-02-19 13:49

P19 var först ut i helgen med match lördag mot BK Häcken. Slutresultatet skrevs till 0-2 där vi stod upp bra under hela matchen men där Häcken var strået vassare.

 

P17 mötte IF Karlstad under söndagen, ett lag man har haft tufft mot tidigare. Denna gång så gick vi dock segrande ur matchen och siffrorna skrevs till 3-1 ett efter en gedigen insats.

 

P16 hade det tuffare och förlorade med 1-7 mot Karlslunds IF. I halvlek stod det 1-1 och vi var med bra i matchen. Försvarspelet var inget vidare i andra halvlek och så här stora siffror ska det inte bli mot ett lag som vi spelade 3-3 mot i december.

Inför Ligacupen
2024-02-15 10:13

Till helgen startar Ligacupens slutspel och P16, P17 och P19 spelar alla hemma på Södermalms konstgräs. Så här säger några av tränarna inför starten på tävlingsmatchandet för året.

 

Joel Tivemo P19:

 

Ligacupen startar till helgen, vad är era förväntningar?

Vi förväntar oss att vi får en möjlighet att mäta oss mot några av Sveriges bästa akademilag, både individuellt och kollektivt. Matcherna mot de allsvenska storklubbarnas P19-lag blir en bra möjlighet att skaffa referenser både för oss ledare och spelarna hur bra de allra bästa är och om vi är där, om vi är nära eller om vi har långt kvar.

Dessutom förväntar jag mig lite publiktillströmning till Södermalm eftersom det är några av Sveriges allra största talanger vi ställs mot.

 

Hur har försäsongen varit?

Attityden och viljan att lära och utvecklas i den här gruppen är toppklass, och har varit så under hela försäsongen. De yttre förutsättningarna har varit svåra med många inställda träningar, men vi har gjort det bästa av det och förhoppningsvis tagit ett par steg på olika sätt.  

Något särskilt ni vill se i matcherna?

Jag vill se att vi klarar av att spela på det sätt vi vill med den hastigheten och disciplinen vi vill över 90 minuter. Vi har haft bra perioder i samtliga tre matcher hittills men fallit igenom i perioder av matcherna, vilket också lett till alldeles för många insläppta mål. Det hoppas jag vi har filat bort till lördag mot Häcken och framöver.

 

Rasmus Persson P16:

 

Ligacupen startar till helgen, vad är era förväntningar?

Otroligt spännande och längtan till match är olidlig. Som helt nykomponerat lag med både spelare och ledartrojka är det svårt att sätta fingret på bara några ”få” förväntningar. 

Det vi ser mest fram emot är att se skillnad på laget+individen nu, jämfört med Ligacupen i höstas. 

Vi är i början på vår resa.

Nu kör vi! 

 

Hur har försäsongen varit?

Väldigt mycket nytt för samtliga inblandade, inklusive oss ledare. Till en början och fortfarande, har stora delar av försäsongen gått att bygga relationer mellan oss alla. 

Det är en omställning att komma till vår akademi på alla plan, kraven höjs, träningsmängden höjs, mentalt och fysiskt är det utmanande klimatet som gäller. 

Det har skrattats, vi har tävlat, vi har byggt ett starkt band som vi hoppas ska göra denna säsong till en riktigt rolig, lärorik och grym säsong med - hårt jobb. 

 

Något särskilt ni vill se i matcherna?

Gamla klyschan - bra fotboll skulle man vilja svara här… skämt åsido men att alla tar kliv i sin individuella utveckling, visar vilka styrkor varje individ har och framförallt - vågar. 

Viljan att lyckas ska vara större än rädslan att misslyckas. 

Ligacupmatcherna sänds live på Fotbollplay
2024-02-13 22:21

Till helgen startar Ligacupmatcherna för P16, P17 och P19.

För P19 väntar A-slutspel mot BK Häcken, IFK Göteborg, IFK Norrköping, IF Elfsborg och Åtvidabergs FF.

P17 och och P16 spelar B-slutspel men ställs mot bra motstånd i form av exempelvis. Västerås SK, Örebro Sk, Degerfors IF och BK Häcken bl.a.

Våra hemmamatcher streamas på Fotbollplay och du kan se dem genom att registrera ett konto där. Länk till tablå: https://fotbollplay.se/skovdeaik/tabla

Naturligtvis hoppas vi på stöd på läktarna och vi serverar kaffe och korv.

Matchdatum, tid och plats hittar ni i respektive lags kalender.

Akademichef Roberth Jacobsson årets Unicoach
2024-01-23 19:55

Skövde AIK:s akademichef sedan 2015, Roberth Jacobsson tilldelades årets Unicoach för 2023.

Utmärkelsen har delats ut sedan 2020 och går till en ledare som under det gångna året gjort ett ambitiöst och engagerat arbete med att utbilda klubbens unga spelare och därmed förtjänar att uppmärksammas.

 

Motiveringen lyder:

 

“Roberth har varit en viktig bricka i Skövde AIK:s akademi under flera år och byggt upp verksamheten från grunden. Trots begränsade resurser skapas en ständig utveckling i akademin och runt de krav som certifieringen ställer. Dokumentationen i certifieringen håller högsta nationella nivå. 

Förutom sitt arbete i SAIK har Roberth under året medverkat i Svensk Elitfotbolls akademichefsråd samt på eget initiativ dragit igång erfarenhetsgrupper med akademichefer från olika klubbar.

Roberth är en person som trots många års erfarenhet hela tiden söker nya utmaningar, och därigenom vill vidareutveckla såväl sig själv som andra.”

 

Ni kan läsa en intervju med Roberth här

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
 
Guldpartner