SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Skövde Allmänna Idrottsklubb
Fotboll
Superettandebut för Liam
2024-05-03 10:16
Sista instruktionerna från Tufa till Liam (26) och Elias innan inhopp

I A-lagets senast match mot Oddevold (0-0) så fick Liam Samuelsson göra debut i seriesammanhang då han hoppade in i 87:e minuten.

Grattis säger vi till Liam med familj och grattis till alla tränare som är och varit en del av Liams utveckling.

Liam Samuelsson gjorde debut i A-laget!
2024-03-20 08:58

I A-lagets träningsmatch mot IK Oddevold under helgen gjorde Liam Samuelsson (17) debut. Liam hoppade in sista 10 minutrarna och vi ser fram emot fler framträdanden.

Grattis Liam!

Akademinyheter v.9
2024-03-05 15:45

P19- IFK Göteborg 2-1

 

Annorlunda arbetssätt gav resultat!

Under veckan som gick fick spelarna i P19 själva analysera, diskutera och konkretisera en matchplan som skulle ge oss bra förutsättningar att vinna mot Blåvitt. Detta genomförde gruppen kanon. Prestationen på match var stark så väl i arbetsinsats som i förmågan att diskutera och justera saker ute på planen under matchens gång. Killarna lyckades  utföra det de kommit överens om på ett utomordentligt sätt.

 

P17-Masthuggets BK 3-2

Veckan som gick var fullspäckad med intensiv träning av vårt försvarsspel, där vi kombinerade det kompakta försvaret med det höga presspelet. Det var en träningsvecka som toppades av den grymma fredagsträningen, som visade upp vårt lag på sin allra bästa nivå.
 
På söndagen var Masthuggets BK som stod på schemat.
Helgens match bjöd på en känslomässig berg- och dalbana. Vi inledde med 15 strålande minuter där vi visade oss vara snäppet vassare än Masthugget. Tyvärr fick Masthugget chansen att långsamt jobba sig in i matchen samtidigit som vi slappnade av efter att ha tagit ledningen med 1-0 ganska tidigt och de gör 1-1 precis innan halvlek. Vi startar andra halvlek bra och vi gör 2-1 tidigt men fick dessvärre gå ner på 10 man efter ett rött kort med 30 minuters spel kvar.
Så med 30 minuter kvar av matchen skulle vårt försvarsspel vi jobbat med i veckan verkligen sättas på prov. Vi jobbar hårt, försvarar oss bra och lämnar planen med ett välförtjänt 3-2 resultat och 3 pinnar.

 

Degerfors IF- P16 5-1

Vi hade en bra träningsvecka inför matchen mot Degerfors. Återigen är vi i början av vår resa där vi går steg för steg i vår utveckling av spelet men framförallt individen. 

Relationer blir starkare och starkare, som märks på resan dit och även vägen hem och det är då efter - förlust. 
 
Jag tycker Degerfors är ett väldigt bra lag, det går fort, hög kvalite på deras aktioner. Kul utmaning! 
 
Vi fortsätter att skapa chanser men det gick inte med oss i söndags. Vilket jag ändå ser som positivt, att sekvenser gör vi det väldigt bra, chanser skapas och reflektion/analys från spelarna direkt efter stämmer bra överens med min. Jag ser en progression i väldigt mycket. 
Nu är det upp på hästen igen inför lördagens match, 14:00. Äntligen är vi tillbaka till Lillegården!
Akademinyheter v.8
2024-02-27 09:27

IFK Norrköping- P19 4-3

 

I den andra matchen i Ligacupens A-slutspel åkte vi till Östergötland och Platinum Cars Arena. I en målmässigt böljande match gör IFK Norrköping 1-0 efter 10 minuter. Målet gav oss tändvätska och vi vann mycket andrabollar resten av halvleken. Det resulterade i både 1-1 och 1-2 och dessutom ribbskott och flertalet målchanser. Vi är dessutom kompakta i försvarsspelet och tillåter inte några målchanser. På en kontring och med halvlekens sista spark gör IFK 2-2. 

 

I andra halvlek fortsätter vi skapa chanser och vara kompakta i försvarsspelet. Liam N kvitterar till 3-3 med en frispark i krysset som Super Mac i tidningen Buster skulle vara avundsjuk på. IFK gör slutresultatet 4-3 med 15 minuter kvar, vi fortsätter dock skapa chanser och har tre stycken riktigt vassa de sista minuterna. Vi har pratat om att spela hela matchen och det gör vi idag. Vi var definitivt värda mer poängmässigt men tar med oss en riktigt bra genomförd match. På söndag välkomnar vi IFK Göteborg till Södermalm.

 

BK Häcken-P17 4-1

En tuff match med mycket försvarsspel och kamp. Vi står upp bra över 90 minuter och trots baklängesmål ger vi oss inte och kan därför, även om resultatet inte är så smickrande på 4-1, gå ifrån matchen rakryggade.

 

Västerås SK- P16 0-3

Om omgången innan var en stereotypisk "platt-match", dålig på ren svenska - är vår match mot VSK raka motsatsen med råge. 

Revanschlusten osade, tävlingsandan glöd och kamratskapen sken.
Veckans träningar gick väldigt bra. Där vi börjar sätta strukturen i den höga pressen och vår speluppbyggnad. Vilket vi gör väldigt, väldigt bra matchen rakt igenom. Killarna gör det ruskigt bra, samtliga. Vi blandar med snabbt spel och ”långsam” speluppbyggnad med mer fokus på behålla bollen inom laget. 
Vi ledare känner en stolthet över allas prestation både som enskild individ och kollektivt. Däremot börjar vi nu på en ny vecka, nya träningar och framförallt ny match på söndag mot Degerfors. Där revansch finns att ta!
Akademinyheter v.7
2024-02-19 13:49

P19 var först ut i helgen med match lördag mot BK Häcken. Slutresultatet skrevs till 0-2 där vi stod upp bra under hela matchen men där Häcken var strået vassare.

 

P17 mötte IF Karlstad under söndagen, ett lag man har haft tufft mot tidigare. Denna gång så gick vi dock segrande ur matchen och siffrorna skrevs till 3-1 ett efter en gedigen insats.

 

P16 hade det tuffare och förlorade med 1-7 mot Karlslunds IF. I halvlek stod det 1-1 och vi var med bra i matchen. Försvarspelet var inget vidare i andra halvlek och så här stora siffror ska det inte bli mot ett lag som vi spelade 3-3 mot i december.

Inför Ligacupen
2024-02-15 10:13

Till helgen startar Ligacupens slutspel och P16, P17 och P19 spelar alla hemma på Södermalms konstgräs. Så här säger några av tränarna inför starten på tävlingsmatchandet för året.

 

Joel Tivemo P19:

 

Ligacupen startar till helgen, vad är era förväntningar?

Vi förväntar oss att vi får en möjlighet att mäta oss mot några av Sveriges bästa akademilag, både individuellt och kollektivt. Matcherna mot de allsvenska storklubbarnas P19-lag blir en bra möjlighet att skaffa referenser både för oss ledare och spelarna hur bra de allra bästa är och om vi är där, om vi är nära eller om vi har långt kvar.

Dessutom förväntar jag mig lite publiktillströmning till Södermalm eftersom det är några av Sveriges allra största talanger vi ställs mot.

 

Hur har försäsongen varit?

Attityden och viljan att lära och utvecklas i den här gruppen är toppklass, och har varit så under hela försäsongen. De yttre förutsättningarna har varit svåra med många inställda träningar, men vi har gjort det bästa av det och förhoppningsvis tagit ett par steg på olika sätt.  

Något särskilt ni vill se i matcherna?

Jag vill se att vi klarar av att spela på det sätt vi vill med den hastigheten och disciplinen vi vill över 90 minuter. Vi har haft bra perioder i samtliga tre matcher hittills men fallit igenom i perioder av matcherna, vilket också lett till alldeles för många insläppta mål. Det hoppas jag vi har filat bort till lördag mot Häcken och framöver.

 

Rasmus Persson P16:

 

Ligacupen startar till helgen, vad är era förväntningar?

Otroligt spännande och längtan till match är olidlig. Som helt nykomponerat lag med både spelare och ledartrojka är det svårt att sätta fingret på bara några ”få” förväntningar. 

Det vi ser mest fram emot är att se skillnad på laget+individen nu, jämfört med Ligacupen i höstas. 

Vi är i början på vår resa.

Nu kör vi! 

 

Hur har försäsongen varit?

Väldigt mycket nytt för samtliga inblandade, inklusive oss ledare. Till en början och fortfarande, har stora delar av försäsongen gått att bygga relationer mellan oss alla. 

Det är en omställning att komma till vår akademi på alla plan, kraven höjs, träningsmängden höjs, mentalt och fysiskt är det utmanande klimatet som gäller. 

Det har skrattats, vi har tävlat, vi har byggt ett starkt band som vi hoppas ska göra denna säsong till en riktigt rolig, lärorik och grym säsong med - hårt jobb. 

 

Något särskilt ni vill se i matcherna?

Gamla klyschan - bra fotboll skulle man vilja svara här… skämt åsido men att alla tar kliv i sin individuella utveckling, visar vilka styrkor varje individ har och framförallt - vågar. 

Viljan att lyckas ska vara större än rädslan att misslyckas. 

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
 
Akademipartner
Guldpartner
Röd Partner
Annonser