SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Skövde Allmänna Idrottsklubb
Fotboll
Rekrytering

Skövde AIK är och ska vara den ledande föreningen i Skaraborg. Det innebär att vi vill ha de bästa spelarna i vår verksamhet, spelare med hög motivation och som är beredda att lägga ner mycket tid på sin utveckling.

Hur fungerar rekrytering till akademin?
Akademin har ett nätverk av scouter regionalt i Skaraborg. Dessa tittar på matcher i åldrarna 13-19 år. Om vi identifierar en potentiell rekrytering så startar en process för att rekommendationen kommer leda till fortsatt observation, kontakt och eventuell provträning.
Man kan också göra en intresseanmälan till något av våra lag (se längre ner) och då kommer vi titta på dig under match i din nuvarande miljö. Det går att läsa mer i vår policy för rekrytering av spelare: Dokument->Policy och riktlinjer

Arrangerar ni öppna träningar eller provträningar?
Vi arrangerar inte öppna träningar eller provträningar utan vi observerar spelare i sin nuvarande miljö under match innan vi eventuellt bjuder in till träning hos oss.
Om du vill att vi ska titta på dig fyller du i en intresseanmälan alternativt ett "CV" med matchdatum, tid och plats. "CV:et" innehåller också lite bakgrundsinformation; ålder, klubb, position, eventuella distrikt/landslagsuttagningar samt ett foto. Mejlas till: roberth.jacobsson@skovdeaik.se.
Vi kommunicerar ej med minderåriga utan förfrågan måste komma från målsman om du är under 18 år.

Hur vet jag om en scout har observerat mig?
Våra scouter har inte Skövde AIK-kläder på sig vid observation. Vi vill undvika att spelares prestation påverkas och att onödig press läggs på spelare att känna sig utvärderad under match. Du kommer bara veta att vi observerat dig i match om vi tar en kontakt med dina vårdnadshavare efter att vi pratat med din klubb.

Vad söker vi?
Naturligtvis tittar vi efter fotbollskunskaper både tekniskt och taktiskt men för oss är karaktär det allra viktigaste. Vi arbetar efter fyra ledord: Kunskap, Vilja, Ansvar och Respekt. Hur du är mot motståndare, domare och lagkamrater spelar stor roll. Att du visar stor arbetsmoral under match och snabbt fokuserar på nästa aktion även vid misslyckade aktioner.

Procedur Intresseanmälan
Vårdnadshavare kan göra en intresseanmälan till något av våra akademilag. Vi ser att en intresseanmälan är likvärdigt med att man har som syfte att byta förening till Skövde AIK.
Våra Akademispelare går på Olinsgymnasiet i Tibro och tränar fotboll under tre förmiddagar på skoltid i Skövde med Skövde AIK:s akademitränare. En intresseanmälan till Skövde AIK P16 är likvärdigt med att ni förstår att en förutsättning för att tillhöra Skövde AIK Akademi är att man studerar på Olinsgymnasiet i Tibro.
En intresseanmälan startar en process där vi samlar information genom våra kanaler vilka kan vara till exempel tidigare observationer, scouting, kontakt med nuvarande klubb etc. Vi kommer sedan bjuda in de spelare som är aktuella för provträning efter att tävlingsspel för deras nuvarande lag är klart alternativt i samförstånd med nuvarande klubb. Nuvarande klubb kommer att kontaktas innan vi bjuder in till provträning.

Några av dessa spelare kommer sedan bli erbjudna plats i Skövde AIK P16 eller P17 efter var man är i sin utveckling oavsett födelseår. En intresseanmälan är ingen garanti för provträning.

 

Intresseanmälan SAIK P16 2025

Ingen aktiv rekrytering sker före spelare fyllt 15 år. Rekryteringsansvarig kontaktar alltid ordförande/ungdoms-fotbollsansvarig i den förening spelare är aktiv i innan kontakt tas med spelare och föräldrar.
Om föräldrar eller spelare själva hör av sig om intresse för spel i Skövde AIK Akademi ber vi dem meddela sin nuvarande klubb sina intentioner. Rekryteringsansvarig i Skövde AIK meddelar alltid nuvarande klubbs ordförande/ungdoms-fotbollsansvarig om de förfrågningar vi får till Akademin.

Kontakt Akademin
Roberth Jacobsson
076-0180772
roberth.jacobsson@skovdeaik.se

 
Akademipartner
Guldpartner
Röd Partner
Annonser