SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Skövde Allmänna Idrottsklubb
Fotboll

Publikentré

 

Inför säsongen i Superettan 2024 kommer det finnas tre olika publikinsläpp på Södermalms IP (men kan komma att ändras pga. rådande byggnation)

Bortasektion:
Entré för bortasektionen är belägen utmed stora parkeringen mot Skaraborgsgatan. Här sker även parkering utav Supporterbussar för bortasupportrar. Här får bortaklacken en helt egen sektion med kiosk och toaletter.
Ståplatsläkteren rymmer 310st personer. Bortasektionen nås också via en promenad från Centralstationen (för inresta supporters med buss/tåg) via Stationsgatan-Skolgatan-Storgatan-Skaraborgsgatan (ca 15min)

Ståplats: Entréplats Norra ingång från Skaraborgsgatan.
För dig som vill vara på Ståplats och känna gunget från klacken rekommenderar vi ingång via Skaraborgsgatan och entré norra som efter ingång ansluter direkt till våra ståplatsläktare där ni möts av torget som Gamla AIK håller i.

Sittplats, rullstol och VIP: Entréplats Västra ingång mot Ekeskogsvägen och Shell-macken.
För dig som ska till huvudläktaren så rekommenderar vi att du går in direkt via Ekeskogsvägen där du kommer direkt in vid stora kiosken och vårt SAIK-torg med anslutning till VIP-läktaren, huvudläktaren samt vår nybyggda rullstolsläktare.

Tillgänglighet

Skövde AIK strävar att på arenan Södermalms IP kunna erbjuda en hög tillgänglighet för alla supportrar.

Här kan du läsa vilka alternativ vi erbjuder till dig med funktionsvariationer för att göra ditt besök så trevligt och smidigt som möjligt. Besökande hänvisas till huvudentrén där våra funktionärer hjälper till med både biljetter och själva ingången till arenan.

Rörelsehindrade supportrar utan rullstol
För dig med endast nedsatt rörlighet rekommenderar vi att du köper en ordinarie entrébiljett och kan därefter fritt välja plats efter eget behag. Har du köpt plats på sittplatsläktaren och har svårt att gå ber vi dig tala med en entrévärd. Observera att trappstegen på läktaren är ganska höga.

Rullstolsburna supportrar
Skövde AIK har tillsammans med kommunen fått fram en ny läktare för rullstolsplatser som kommer vara belägen bredvid huvudläktarern närmast södra entrén. Se vår arenakarta för mer information vart denna är belägen. Där finns en speciellt byggt rullstolsläktare i direkt anslutning till planen med ramp för bekväm upp- och nedfart. Varje rörelsehindrad rullstolsburen gäst kan ta med ledsagare utan extra kostnad på sin rullstolsplatsbiljett. Det finns 7st stolar avsedda för ledsagare till rullstolsbunden (ledsagare går in gratis vid uppvisande av ledsagarkort)

Färdtjänst
Gäster som anländer med färdtjänst till Södermalms IP lämnas och hämtas vid entré Ekeskogsvägen på västra sidan utav arenan. Därifrån tar man sig sedan enkelt in i arenan. Bokar du färdtjänst för hemfärd rekommenderar vi dig att ha upp mot en halvtimme till godo på din bokning eftersom exakt sluttid för matcher sällan kan anges på förhand.

Utrymning
Skövde AIK tar särskild hänsyn till utrymning av personer med funktionshinder. Se skyltar mot utrymningsplatser där man säkert kan vänta på hjälp. Dessa finns på flera platser på arenan.

 
Guldpartner
Röd Partner
Annonser