SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Skövde Allmänna Idrottsklubb
Fotboll

Inför GIF Sundsvall (b) 12 april
2024-04-11 08:00

Imorgon fredag väntar ny match i Superettan och denna gång på bortaplan på NP3 Arena.

Skövde AIK får som alla andra uppleva det nyckfulla vårvädret. En pendling mellan ymnigt snöfall, sol och värme - och som på onsdagen en kraftig vind på Södermalms konstgräs. Arbetet med Södermalms nya plan löper på, för stunden förbereds värmeslingorna innan konstgräset kan läggas på. Förhoppningsvis blir allt klart lagom till hemmamatchen mot Oddevold 27 april.

 

Fast nu på fredag väntar GIF Sundsvall på bortaplan, och inför den matchen känner hemsidan Jesper Lövdahl och Samuel Sörman på pulsen.

 

Hur har seriestarten varit, tycker ni?

- Tittar man bakåt, börjar Jesper, har vi fyra matcher där vi inte har släppt in något mål, vilket är mycket positivt. Vi är disciplinerade och går för varandra. Det känns som att vi har lite mer att ge offensivt och jag tror att målproduktionen kommer allteftersom.

- Vi har också börjat så mycket bättre än förra året, flikar Samuel in som minns att SAIK till den våren endast skrapat ihop sex poäng. Det känns skönt att vi redan efter två omgångar har tagit fyra poäng, det är klart godkänt av oss även om man helt vill ha full pott. Sundsvall på fredag är ingen lätt match, men vi åker dit för att kriga och jag tror på tre poäng.

 

Hur går det med lagbygget?

- Det tar ett tag att spela ihop ett lag, konstaterar Jesper. Det handlar ju om att lära känna varandra eftersom många nya har kommit in i laget strax innan seriestarten. Förhoppningsvis ska allt sitta innan maj.

- Ändå har det gått förvånansvärt fort, särskilt när det gäller defensiven. Men det krävs ännu mer för att sätta offensiven och den sista passningen. Men det kommer att bli bättre när spelarna har tränat och spelat matcher tillsammans.

- Självklart har det i år varit en stor omställning både för ledare och oss spelare, men jag tycker att det har fungerat jättebra menar Samuel. Det känns som alla har kommit in i gruppen på ett bra sätt. Det är en härlig grupp och vi står upp för varandra, det ser man på träningarna där vi kämpar och sliter för varandra.

- För oss, fortsätter Samuel, som varit här ett tag har det också inneburit lite förändringar i spelsätt, och för dem som kommit hit har de också fått anpassa sig till en ny situation. När det gäller det offensiva spelet blir vi ändå bättre och bättre, det märks på varje träning. Det kommer att lossna.  

 

Hur ser du på de många bortamatcherna?

- Vi har faktiskt valt att inte fokusera på det, framhåller Jesper. Vi har vetat om förutsättningarna sedan länge och lägger ingen energi på det. Borås Arena är en bra arena, men det är klart att hade vi fått välja hade vi spelat hemmamatcherna på Södermalm. Då hade fått vi fått mer stöd från våra supportar och folk runt omkring

- Helst vill vi så klart spela i Skövde och på vår hemmaplan, men nu är det som det är instämmer Samuel. Men det är ju inget vi kan påverka, det är bara att köra

 

Resan till Sundsvall?

- Ja, vi åker tidigt på torsdag morgon till Sundsvall berättar Jesper. Vi stannar på uppresan i Gävle för att träna och övernatta innan vi på fredag fortsätter till Sundsvall för att spela matchen. Efter den åker vi tillbaka till Gävle för en ny övernattning, det gör vi för att undvika allt för många timmar i bussen. Vi är alltså hemma igen på lördag.

 

Truppen som åker till Sundsvall

Marcus Fröjd, Adrian Zendejas, Gustav Broman, Filip Drinic, Elias Lindell, Marcus Mikhail, Filip Schyberg, Samuel Sörman, Edvin Tellgren, Elmar Abraham, Sargon Abraham, Mamadou Diagne, Hugo Engström, Fritiof Hellichius, Mamadu Moro, Mikael Mörk, Stefan Ljubicic, Emil Skillermo

 

Information
Datum, spelplats och senaste matcher SvFF

Resultat, spelprogram, statistik och avstängda spelare  SvFF       
Superettan – officiell hemsida för Superettan
GIF Sundsvalls hemsida

Foto
Träningsbilder mars

 

 

 

 

 

 

 

 


Nyhetsarkiv
Sommarkollo v.252024-05-28 10:48
Förlust mot Utsikten2024-05-04 14:01
Kryss mot IK Oddevold2024-04-30 08:57
Nyförvärv på plats2024-03-18 19:00
Tack för allt Lukas!2024-03-15 12:16
Påsklovscamp v.132024-02-27 13:39
Bortakortet 20242024-02-21 10:25
Utlysning om årsmöte2024-02-13 13:32
Skövde AIK Live-Appen2023-01-11 08:00
 
Guldpartner
Röd Partner
Annonser