SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Skövde Allmänna Idrottsklubb
Fotboll
Välkomna till Skövde AIK P19

Skövde AIK P19 spelar i P19 Superettan Södra 2024

Kontakt: joel.tivemo@skovdeaik.se

Efterlängtad seger i solskenet
2024-04-29 08:40

Unför många åskådare hemma på Lillegården tog vi hem årets första trepoängare när vi besegrade Jönköping Södra med 3-0. Spelmässigt gör vi en solid prestation, vi är aggressiva i presspelet och kompakta i försvaret. De få målchanser som vi släpper till tar John säkert hand om. Genom hela matchen har vi stort bollinnehav med många fina kombinationer. Vårt passningsspel är lugnt och säkert, det kombineras med fart och fläkt. Publiken fick dessutom se många bra individuella prestationer, över hela planen. Förutom de riktigt läckra målen skapar vi flera heta lägen med bland annat två ramträffar på kontot. Nästa match åker vi till Helsingborg för att möta Eskilsminne den 1/5, det med seriespelets bästa prestation i ryggen.

Förlust i vindpinad match
2024-04-17 09:15

Seriespelet har börjat utan att vi fått resultaten med oss. I helgen blev det en förlust mot Varberg, där vi trots visst övertag i bollinnehav inte lyckades skapa tillräckligt många farliga målchanser. Matchen börjar bra, det är en jämn match och ställningskrig på plan där båda lagen skapar få chanser men vi har bollinnehavet. Vi spelar oss ur Varbergs press på ett bra sätt och har bra speluppbyggnad. Mellan minut 20-25 släpper vi in två mål på omställningar. Sista 15 minuterna av 1:a halvlek har vi flera bra lägen att göra ett reduceringsmål men lyckas tyvärr inte trycka in bollen i mål. Vi skapar ofta farliga chanser då vi vågar gå fram med laget efter att skickligt spelat oss förbi deras press men många gånger är skärpan i passningar i sista tredjedelen av planen inte där. Vi saknar också tålamod och förmåga att etablera längre anfallssekvenser på offensiv planhalva, vilket vi jobbat med de senaste veckorna. Att stolparna är målvaktens bästa vän kan Varbergs målvakt intyga efter våra 2 ramträffar. Slutresultatet skrivs till 0-4 efter att vi via en snabb omställning fått en straff mot oss. 

Nu tar vi nya krafttag i veckan och åker till Göteborg för en bortamatch mot GAIS på lördag.

Två matcher in i säsongen!
2024-04-07 09:35

Vi har nu hunnit två matcher in i P19 Superettan. Här kommer två korta referat från mötena med Elfsborg och Åtvidaberg:

Premiär i Superettan med ett på förhand svårt motstånd, Elfsborg. Precis som i ligacupen släppte vi in några snabba mål och var inte tillräckligt närvarande i början av matchen. När Walter i 25:e minuten snyggt trixade sig förbi på sin kant och slog en fin boll till Liam S som behärskat drog målvakten och reducerade till 1-3 så var det startskottet till att vakna för laget. Under resten av matchen var Elfsborg det bollförande laget men båda lagen etablerade spel på offensiv planhalva med målchanser åt båda håll. Vi tar med oss en bra prestation i de sista 60-65 minuterna av matchen till nästa match som är mot Åtvidaberg på bortaplan. Slutresultatet 1-3 sett till 90 minuter är rättvist.

 

Mot Åtvidaberg får många P17-killar chansen att vara med både från start och med inhopp då vi saknar ett antal spelare på grund av sjukdom, spel med Skara och skador. Trots många nya spelare på flera platser kopplar vi ett bastant grepp om matchen med stort bollinnehav och bra speluppbyggnad. Vi saknar lite skärpa i avgörande moment förutom vid Ossians ledningsmål som kommer via en fin spelvändning från Liam N till Walter och ett inspel längs marken. I första halvlekens slutminuter kvitterar Åtvidaberg efter en längre passning bakom vår backlinje som vi inte hanterar som vi önskar. 

Andra halvleken blir ganska hafsig och vi saknar bolltempo och tålamod i anfallsspelet men visar upp ett bra försvar i och kring eget straffområde, med flera blockerade skott och bra markeringsspel. Trots några chanser åt vardera håll blir det inga mål efter paus och vi får åka hem med en poäng. 

Kul att flera 07:or får möjligheten att ges speltid så här tidigt på säsongen. Det är läropengar att ta med sig för dem inför framtiden. 

 

Nästa match spelas mot Varberg på lördag den 13:e - då återigen hemma på Södermalm. 

Försäsongen färdigspelad
2024-03-24 19:20

Ligacupen är färdigspelad. I gruppspelet matchades vi mot Degerfors, Forward och Karlstad. Efter tre vinster blev vi därmed kvalificerade till A-slutspelet. 18 st föreningar i Sverige kom till A-slutspelet. Vi hamnade i en grupp där motståndet var BK Häcken, IFK Göteborg, IF Elfsborg, IFK Norrköping och Åtvidabergs FF. Roligt att få möta anrika fotbollsklubbar och se hur vi står oss i konkurrensen med de bästa P19-lagen i Sverige. Efter att ha blandat bra insatser med mindre bra så hamnade vi på en 4:e plats i gruppen. Vi tar nya kliv på och utanför plan varje dag som ger resultat. Under den senaste veckan har vi träningsspelat mot Götene i division 3 och seriekonkurrenten Norrby. Två bra matcher att få inför seriepremiären mot Elfsborg på långfredagen. 

Skön seger mot IFK Göteborg
2024-03-06 13:03
Här avgör Valdemar till 2-1.

I tredje omgången av Ligacupen kom den första trepoängaren. Inför många åskådare på Södermalms IP besegrade vi IFK Göteborg med 2-1. Det vi nöter på träningarna sitter bättre för varje match och det är grym sammanhållning i gruppen. Glädjande är att killarna själva ansvarade för att bestämma matchplanen och levererade efter den. Ännu en match med offervilja i försvarsspelet från hela laget. Via många fina kombinationer skapades förutom målen även många farliga målchanser. Sammantaget var det en jämn match där vi drog det längsta strået. På lördag kl 16.00 ser vi fram mot att möta Elfsborg på Södermalm med många hemmasupportrar på plats även då. 

 
Akademipartner
Guldpartner
Röd Partner
Annonser