SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Skövde Allmänna Idrottsklubb
Fotboll

Inför Trelleborgs FF (h) 20/4
2024-04-19 18:29

Diego Casillas, Skövde AIK:s målvaktstränare, är amerikan och kommer från Atlanta, Georgia. En lite större stad än Skövde och med ett varmare klimat, om man så säger. Diego har varit verksam inom MLS, som är den högsta professionella fotbollsligan för män i USA och Kanada. Där jobbade Diego med unga akademispelare och spelare i andralaget (second team). Via kontakter fick han ett tillfälle att flytta utomlands och komma till SAIK.

Vad visste du om Sverige innan?

- Inte mycket, tillstår Diego. Men till skillnad mot många amerikaner sammanblandar jag inte Sverige och Schweiz. Sedan kände jag förstås till de större fotbollsklubbarna här.

- Nu har jag varit här omkring sex veckor och det känns bara bra. Fast det är roligt att se hur vädret kan ändras från dag till dag. Nivån på fotbollen är bra och klubben samt organisationen kring laget är mycket välkomnande.

 

Ditt intryck av våra målvakter?

- Vi har en verkligt bra grupp som jag är mycket nöjd med.

- Jag ser fram emot att Ottos återkomst efter sin skada, rehabiliteringen går bra och han är kanske tillbaka i juni. Det känns vidare bra att ha tillgång till Marcus erfarenhet, han har ju varit länge i SAIK. Sedan har vi tagit in Adrian därifrån jag kommer, det innebär att vi har samma erfarenheter från amerikansk fotboll. Vi har också unge John Eriksson som tränar med oss, han gör det verkligen bra.

 

Upplägget av målvaktsträningen?

- Strukturen är densamma varje gång. Alltså vi värmer upp och går tekniskt igenom  dagens träningsmoment samt genomför dem i praktiken.

- Vi studerar också vår kommande motståndares spelsätt och hur de agerar i olika situationer. Det är ju inga hemligheter, så här gör alla lag i serien. Före matchen värmer vi upp. Behöver dagens målvakt som startar prata om några detaljer gör vi det.

 

Diego nämner att Otto är skadad, samtidigt kan man konstatera att han inte är ensam i SAIK med mer eller mindre allvarliga skador. Hannes, till exempel, kämpar vidare för att komma tillbaka efter en komplicerad knäskada. Hugo har en känning i baksida lår och tränar lätt. Ziga kombinerar sin lätta träning med behandling på Clinic. Sedan fick Mikael gå ut skadad från matchen mot Sundsvall senast.

 

Läget Mikael?

- Efter en duell landade jag fel och jag kände direkt att något inte var bra i knätrakten. Vid den första läkarundersökningen befarade man att det var fråga om en ledband- och meniskskada. Just nu väntar jag på ett svar från en magnetröntgenundersökning, vi får se vad den utvisar och hur långvarigt det här blir. Knäet är det stelt och svullet så för närvarande det blir stretchning och cykel för mig.

 

Srdjan “Tufa” Tufegdzic inför matchen

- Vi visste att matchen mot Sundsvall skulle bli en svår bortamatch. Vi förberedde oss väl, fast matchen startade inte bra. Men efter inledningen ryckte vi upp oss och spelade bättre den andra delen av den första halvleken. Vi jämnade ut matchen och hoppades på att att vi kunde förbättra oss än mer i den andra. Men de misstag  vi gjorde kostade oss segern.

- Vi vill förstås spela våra hemmamatcher på Södermalms IP inför våra supporters. Det är inte enkelt för oss att inte ha den fördelen. Men vi ska visa på både stark mentalitet och karaktär för att att ta oss an den hör situation tills vi kan spela på vår hemmaplan.

- Trelleborg förlorade några år när de kämpade för att nå topplaceringar i superettan. De är ett välspelande team med flera bra individuella spelare. Vi har full respekt för dem, men vi tror på oss själva och vårt eget hårda jobb som vi gör varje dag, så vi kommer göra vårt bästa att vinna matchen.

 

Truppen mot Trelleborg 
Marcus Fröjd, Adrian Zendejas, Gustav Broman, Filip Drinic, Elias Lindell, Marcus Mikhail, Filip Schyberg, Armend Suljev, Samuel Sörman, Edvin Tellgren, Elmar Abraham, Sargon Abraham, Mamadou Diagne, Fritiof Hellichius, Mamadu Moro, Stefan Ljubicic, Emil Skillermo, Adrian Zendelovski

 

OBS! Publikinformation Trelleborg (h) angående väskor

Det är inte tillåtet att ta med väskor på en allmän sammankomst. Undantag får göras för personer som av medicinska skäl har behov av att ta med en väska på den allmänna sammankomsten. Undantag får också göras för personer med barn som har behov av en skötväska. Väskor som är tillåtna ska noggrant kontrolleras innan besökaren går in på den allmänna sammankomsten

 

Information
Datum, spelplats och senaste matcher  SvFF

Resultat, spelprogram, statistik och avstängda spelare  SvFF       
Superettan – officiell hemsida för Superettan

Trelleborgs FF hemsida

 


Nyhetsarkiv
Sommarkollo v.252024-05-28 10:48
Förlust mot Utsikten2024-05-04 14:01
Kryss mot IK Oddevold2024-04-30 08:57
Nyförvärv på plats2024-03-18 19:00
Tack för allt Lukas!2024-03-15 12:16
Påsklovscamp v.132024-02-27 13:39
Bortakortet 20242024-02-21 10:25
Utlysning om årsmöte2024-02-13 13:32
Skövde AIK Live-Appen2023-01-11 08:00
 
Guldpartner
Röd Partner
Annonser