SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Skövde Allmänna Idrottsklubb
Fotboll

Inför Gefle IF FF (b) 12/5
2024-05-11 09:12
Södermalms IP visar sig från sin bästa sida på lördagsmorgonen, och laget tränar under överseende av en skadad och avstängd Filip

Srdjan "Tufa" Tufegdzic hoppas på att laget ska studsa tillbaka efter den tunga förlusten mot Utsikten.

 

Hur ser du på förra mötet mot Utsikten?

- Det var en tuff förlust mot Utsikten i förra omgången, konstaterar "Tufa". Självklart hade man önskat ett bättre resultat mot dem. Det fanns mycket som vi gjorde bra, men det fanns naturligtvis sådant som vi kunde ha gjort bättre.

- Men fotbollsspelare vill alltid efter en förlust studsa tillbaka och visa den rätta mentaliteten och göra allt bättre än sist och i morgon får de tillfälle att göra det.

- Men i morgon väntar en ny tuff match borta mot Gefle, en motståndare som i likhet med oss vill bli ett stabilt superettanlag. Dessutom väntar de på sin första seger i serien. 

 

Du har sagt att du behöver sex veckor för att forma ett lag

- Det stämmer, och vi har haft en bra utveckling under de veckorna. Även om vi har störts av skador och inte haft alla spelare tillgängliga som vi velat. Det är frustrerande för en tränare att inte hela tiden ha de bästa spelarna tillgängliga. Men å andra sidan varken klagar eller gråter vi för det.  

- I stället försöker vi hitta bra lösningar i alla situationer och killarna tränar hårt och ambitiöst tillsammans, och jag ser att de har utvecklas bra sedan starten. Det handlar om att vara ödmjuka och fokuserade för att bli bättre vecka för vecka.

 

Hur ser det ut på skadefronten?

- Det är glädjande att Ziga och Hugo är tillbaka i full träning och att de är med i truppen till Gefle. De är mycket viktiga spelare för oss. Men sedan har vi spelare som tyvärr inte är tillgängliga. Till exempel Filip som är avstängd och Adrian Z, Emil och Mamadou D som är skadade. Och förstås Mörk och Hannes som är långtidsskadade.

 

Det ser ut som att ni kan träna på Södermalm nästa vecka, eller hur?

- Ja, äntligen. Jag tror att allt är klart för träning och spel på vår hemmaplan och det är vi mycket glad över det. Och jag tror att alla våra supportar och folk i kommunen ser fram emot det hemmamötet.

 

 

Hemsidan fick också en pratstund med Janne Åberg, legendarisk målvakt i SAIK i fredags


Vad är ditt intryck av laget så här långt

- Tycker att det började att det inte började speciellt bra i år, säger Janne. Men i de senaste matcherna  ser jag intentioner till ett bra spel och att de börjar anfalla lite grand, något som jag saknade i början av säsongen.

- Hade de haft lite flyt mot Utsikten senast så hade de kunnat göra tre mål, det hade kunnat blivit 4-4 i stället för förlust.

 

Har du sett några spelare som utmärkt sig?

- Inte direkt tillstår Janne, måste erkänna att jag har för lite dålig koll på gubbarna. Men det jag kan se att alla jobbar kopiöst för varandra. Har också träffat flera av dem och de är fina killar och de visar på en jäkla fighting spirit.

 

Ser du någon skillnad på lagets spel jämfört med 2023?

- Ja, lite skillnad är det nog menar Janne. Förra året var det mer långbollar och det ser ut som att de fått order om att inte bara skicka iväg den. På gott och ont ibland, för det är lätt att göra misstag också.

 

Truppen mot Gefle
Marcus Fröjd, Adrian Zendejas, Gustav Broman, Filip Drinic, Elias Lindell, Marcus Mikhail, Armend Suljev, Samuel Sörman, Edvin Tellgren, Elmar Abraham, Sargon Abraham, Ziga Ovsenek, Hugo Engström, Fritiof Hellichius, Mamadu Moro, Stefan Ljubicic, Liam Samuelsson, Nelson Pierre.

 

Matchinformation
Datum, spelplats och senaste matcher

Resultat, spelprogram, statistik och avstängda spelare       
Superettan

Gefle IF FFs hemsida
Gamla AIK


Foto

Bildgalleri

 

 


Nyhetsarkiv
Sommarkollo v.252024-05-28 10:48
Förlust mot Utsikten2024-05-04 14:01
Kryss mot IK Oddevold2024-04-30 08:57
Nyförvärv på plats2024-03-18 19:00
Tack för allt Lukas!2024-03-15 12:16
Påsklovscamp v.132024-02-27 13:39
Bortakortet 20242024-02-21 10:25
Utlysning om årsmöte2024-02-13 13:32
Skövde AIK Live-Appen2023-01-11 08:00
 
Guldpartner
Röd Partner
Annonser