SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Skövde Allmänna Idrottsklubb
Fotboll
Två matcher in i säsongen!
2024-04-07 09:35

Vi har nu hunnit två matcher in i P19 Superettan. Här kommer två korta referat från mötena med Elfsborg och Åtvidaberg:

Premiär i Superettan med ett på förhand svårt motstånd, Elfsborg. Precis som i ligacupen släppte vi in några snabba mål och var inte tillräckligt närvarande i början av matchen. När Walter i 25:e minuten snyggt trixade sig förbi på sin kant och slog en fin boll till Liam S som behärskat drog målvakten och reducerade till 1-3 så var det startskottet till att vakna för laget. Under resten av matchen var Elfsborg det bollförande laget men båda lagen etablerade spel på offensiv planhalva med målchanser åt båda håll. Vi tar med oss en bra prestation i de sista 60-65 minuterna av matchen till nästa match som är mot Åtvidaberg på bortaplan. Slutresultatet 1-3 sett till 90 minuter är rättvist.

 

Mot Åtvidaberg får många P17-killar chansen att vara med både från start och med inhopp då vi saknar ett antal spelare på grund av sjukdom, spel med Skara och skador. Trots många nya spelare på flera platser kopplar vi ett bastant grepp om matchen med stort bollinnehav och bra speluppbyggnad. Vi saknar lite skärpa i avgörande moment förutom vid Ossians ledningsmål som kommer via en fin spelvändning från Liam N till Walter och ett inspel längs marken. I första halvlekens slutminuter kvitterar Åtvidaberg efter en längre passning bakom vår backlinje som vi inte hanterar som vi önskar. 

Andra halvleken blir ganska hafsig och vi saknar bolltempo och tålamod i anfallsspelet men visar upp ett bra försvar i och kring eget straffområde, med flera blockerade skott och bra markeringsspel. Trots några chanser åt vardera håll blir det inga mål efter paus och vi får åka hem med en poäng. 

Kul att flera 07:or får möjligheten att ges speltid så här tidigt på säsongen. Det är läropengar att ta med sig för dem inför framtiden. 

 

Nästa match spelas mot Varberg på lördag den 13:e - då återigen hemma på Södermalm. 

 
Akademipartner
Guldpartner
Röd Partner
Annonser