SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Skövde Allmänna Idrottsklubb
Fotboll
Akademinyheter v.9
2024-03-05 15:45

P19- IFK Göteborg 2-1

 

Annorlunda arbetssätt gav resultat!

Under veckan som gick fick spelarna i P19 själva analysera, diskutera och konkretisera en matchplan som skulle ge oss bra förutsättningar att vinna mot Blåvitt. Detta genomförde gruppen kanon. Prestationen på match var stark så väl i arbetsinsats som i förmågan att diskutera och justera saker ute på planen under matchens gång. Killarna lyckades  utföra det de kommit överens om på ett utomordentligt sätt.

 

P17-Masthuggets BK 3-2

Veckan som gick var fullspäckad med intensiv träning av vårt försvarsspel, där vi kombinerade det kompakta försvaret med det höga presspelet. Det var en träningsvecka som toppades av den grymma fredagsträningen, som visade upp vårt lag på sin allra bästa nivå.
 
På söndagen var Masthuggets BK som stod på schemat.
Helgens match bjöd på en känslomässig berg- och dalbana. Vi inledde med 15 strålande minuter där vi visade oss vara snäppet vassare än Masthugget. Tyvärr fick Masthugget chansen att långsamt jobba sig in i matchen samtidigit som vi slappnade av efter att ha tagit ledningen med 1-0 ganska tidigt och de gör 1-1 precis innan halvlek. Vi startar andra halvlek bra och vi gör 2-1 tidigt men fick dessvärre gå ner på 10 man efter ett rött kort med 30 minuters spel kvar.
Så med 30 minuter kvar av matchen skulle vårt försvarsspel vi jobbat med i veckan verkligen sättas på prov. Vi jobbar hårt, försvarar oss bra och lämnar planen med ett välförtjänt 3-2 resultat och 3 pinnar.

 

Degerfors IF- P16 5-1

Vi hade en bra träningsvecka inför matchen mot Degerfors. Återigen är vi i början av vår resa där vi går steg för steg i vår utveckling av spelet men framförallt individen. 

Relationer blir starkare och starkare, som märks på resan dit och även vägen hem och det är då efter - förlust. 
 
Jag tycker Degerfors är ett väldigt bra lag, det går fort, hög kvalite på deras aktioner. Kul utmaning! 
 
Vi fortsätter att skapa chanser men det gick inte med oss i söndags. Vilket jag ändå ser som positivt, att sekvenser gör vi det väldigt bra, chanser skapas och reflektion/analys från spelarna direkt efter stämmer bra överens med min. Jag ser en progression i väldigt mycket. 
Nu är det upp på hästen igen inför lördagens match, 14:00. Äntligen är vi tillbaka till Lillegården!
 
Akademipartner
Guldpartner
Röd Partner
Annonser