SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Skövde Allmänna Idrottsklubb
Fotboll
Akademinyheter v.8
2024-02-27 09:27

IFK Norrköping- P19 4-3

 

I den andra matchen i Ligacupens A-slutspel åkte vi till Östergötland och Platinum Cars Arena. I en målmässigt böljande match gör IFK Norrköping 1-0 efter 10 minuter. Målet gav oss tändvätska och vi vann mycket andrabollar resten av halvleken. Det resulterade i både 1-1 och 1-2 och dessutom ribbskott och flertalet målchanser. Vi är dessutom kompakta i försvarsspelet och tillåter inte några målchanser. På en kontring och med halvlekens sista spark gör IFK 2-2. 

 

I andra halvlek fortsätter vi skapa chanser och vara kompakta i försvarsspelet. Liam N kvitterar till 3-3 med en frispark i krysset som Super Mac i tidningen Buster skulle vara avundsjuk på. IFK gör slutresultatet 4-3 med 15 minuter kvar, vi fortsätter dock skapa chanser och har tre stycken riktigt vassa de sista minuterna. Vi har pratat om att spela hela matchen och det gör vi idag. Vi var definitivt värda mer poängmässigt men tar med oss en riktigt bra genomförd match. På söndag välkomnar vi IFK Göteborg till Södermalm.

 

BK Häcken-P17 4-1

En tuff match med mycket försvarsspel och kamp. Vi står upp bra över 90 minuter och trots baklängesmål ger vi oss inte och kan därför, även om resultatet inte är så smickrande på 4-1, gå ifrån matchen rakryggade.

 

Västerås SK- P16 0-3

Om omgången innan var en stereotypisk "platt-match", dålig på ren svenska - är vår match mot VSK raka motsatsen med råge. 

Revanschlusten osade, tävlingsandan glöd och kamratskapen sken.
Veckans träningar gick väldigt bra. Där vi börjar sätta strukturen i den höga pressen och vår speluppbyggnad. Vilket vi gör väldigt, väldigt bra matchen rakt igenom. Killarna gör det ruskigt bra, samtliga. Vi blandar med snabbt spel och ”långsam” speluppbyggnad med mer fokus på behålla bollen inom laget. 
Vi ledare känner en stolthet över allas prestation både som enskild individ och kollektivt. Däremot börjar vi nu på en ny vecka, nya träningar och framförallt ny match på söndag mot Degerfors. Där revansch finns att ta!
 
Akademipartner
Guldpartner
Röd Partner
Annonser