SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Skövde Allmänna Idrottsklubb
Fotboll

Inför Utsikten BK (b) 4/5
2024-05-03 18:07
Inga ledsna miner i den här gruppen

Otto  Lindell har förlängt sitt kontrakt med IFK Norrköping men är på fortsatt lån hos Skövde AIK under 2024. Men säsongen började illa för Otto, men nu är han tillbaka på Södermalm efter ett långt skadeuppehåll, en skada som han fick i cupmatchen mot IFK Göteborg.

 

 

Hur gick det till när du skadade dig, Otto?

- Jag landade fel på uppvärmningen, berättar Otto. Ett ligament i armbågen gick sönder, och jag kände direkt att något var fel men jag spelade ändå hela matchen. Gick väl på adrenalin, men efter matchen svullnade det upp och armbågen behövde opereras.

- Nu har det gått sju veckor sedan dess, det har läkt bra så nu är det bara att bygga upp armstyrkan igen. Jag har tappat mycket i styrka och volym, tror att omkretsen har minskat sju centimeter. Har fått ett särskilt program som jag följer, och om två eller tre veckor kanske jag kan träna för fullt.

 

Hur ser du på årets SAIK?

- Vi är tre bra målvakter vilket innebär en tuff konkurrenssituation, men vi pushar och hjälper varandra. För min del ser jag bara framåt och vill komma tillbaka i full träning så fort som möjligt, så jag tar det därifrån.

- Laget har fått in nya och olika spelartyper och spelet är lite annorlunda jämfört med förra året. ”Tufa” har tillfört sina idéer, även om han har samma tanke som ”Tobbe” att man ska göra jobbet. Kanske ”Tufa” vill att vi ska hålla i bollen lite mer, ha ett eget spel och bestämma vart matcherna ska ta oss. Förra året blev vi lite låga, var defensiva och kontrade.

- Det är riktigt kul att det börjat bra för SAIK i år, för det  var ett mindre bra läge när jag kom hit förra året, minns Otto. Ser man tillbaka var det helt otroligt att vi kunde lösa det. Och jag kände mig uppskattad i klubben, trivdes här och klubben trivdes med mig, så det var naturligt för mig att komma hit igen.

- Skadan kom verkligen olägligt, det var en riktigt dålig tajmning, men det är bara att jobba på. Nu siktar jag in mig på att komma tillbaka så fort som möjligt, senast efter sommaruppehållet. Följer man prognosen kan jag vara tillbaka redan i juni, det skulle vara en bonus, men det är dumt att stressa.

 

Hur är känslan efter fem spelade matcher, Jesper Lövdahl?

- Den är bra, tycker Jesper. Vi fortsätter att vara bra defensivt, men matchen mot Oddevold var ett litet steg tillbaka när det gäller vårt rörelsemönster och vi gjorde enkla tekniska misstag. Sedan var det klart att vi mötte ett bra samspelt Oddevold, som också slog poängrekord förra året i ettan.

- Vi fick inte matchen dit vi ville ha den. Men det var starkt att hålla nollan, och även om vi inte gjorde vår bästa offensiva match så skapade vi några lägen och hade en boll i stolpen. Och alla sprang och offrade sig för laget, och med lite tur hade vi vunnit den matchen.

- Vi tar med oss defensiven och offerviljan men vi behöver steppa upp anfallsspelet, fortsätter Jesper. Det handlar om att börja matcherna bra, med bra passningar och att vi kommer runt på kanterna. Sedan ska alla vilja ha bollen, vinna duellerna och andrabollen i mitten och starta anfallet på det sättet. Men också att vara modiga i vårt positionsspel och våga slå den där offensiva passningen i stället för ett bakåtspel. 

 

Nu väntar Utsikten på lördag

- Utsikten ser minst lika starka ut i år, om inte starkare. De har bra spelare som spelar mycket på energi och de kommer säkert på sin hemmaplan komma hårt på oss. För oss gäller det i första hand att ta fajten. Vi har kollat vad de är bra på, och vad vi kan utnyttja, och idag tränar vi på hur vi taktiskt vi ska spela mot dem, avslutar Jesper.

 

Truppen
Marcus Fröjd, Adrian Zendejas, Gustav Broman, Filip Drinic, Elias Lindell, Marcus Mikhail, Filip Schyberg, Armend Suljev, Samuel Sörman, Edvin Tellgren, Elmar Abraham, Sargon Abraham, Mamadou Diagne, Fritiof Hellichius, Stefan Ljubicic, Emil Skillermo, Mamadu Moro, Adrian Zendelovski.

 

Matchinformation

Datum, spelplats och senaste matcher SvFF

Resultat, spelprogram, statistik och avstängda spelare       

Superettan – officiell hemsida för Superettan

Utsiktens BK hemsida

Foto
Bildgalleri


Nyhetsarkiv
Degerfors IF (h) 15/62024-06-14 17:00
SAIK ACADEMY CAMP 20242024-06-11 20:05
Sommarkollo v.252024-05-28 10:48
Förlust mot Utsikten2024-05-04 14:01
Kryss mot IK Oddevold2024-04-30 08:57
Nyförvärv på plats2024-03-18 19:00
Tack för allt Lukas!2024-03-15 12:16
Påsklovscamp v.132024-02-27 13:39
Bortakortet 20242024-02-21 10:25
Utlysning om årsmöte2024-02-13 13:32
Skövde AIK Live-Appen2023-01-11 08:00
 
Guldpartner
Röd Partner
Annonser